REGIO BRUGGE EN OMMELAND Brugge, Damme, Jabbeke
Beernem, Oostkamp, Zedelgem

leden log-in

Zoeken hulp bij zoeken

naam

Culinaire Paradijzen

Evenementen

Beschikbaarheid Restaurants Eindejaar 2019
Beschikbaarheid Restaurants …
In Bijlage beschikbaarheidsli …
zoeken > Café > Brasserie

DE GILDE (brasserie)

De Gilde

Nu eens een café die een café is.

Aan de toog worden zeven bieren op vat getapt! Jupiler, Palm, Leffe Blond, Leffe Bruin, Brugse Zot Blond, Hoegaarden en een tijdelijk biermerk.  En de vaten lopen alle zeven. Er is immers voldoende verkoop om kwaliteit te schenken. En dat proef je.

De heer Pauwels kent niemand. Christophe kennen ze wel. Hij kent zijn job.

Een café die ook brasserie is.

Versnaperingen? Op de kaart staan broodjes, zeg maar broden. De Toasten, salades, omeletten en pasta’s zijn evenmin te versmaden. Hij noemt het versnaperingen. Je kan er een ganse dag van leven.

Streekgerechten? Vlaamse stoverij met frietjes en sla, vol au vent met frietjes en sla, gegratineerde hamrolletjes met witloof en puree, huisgemaakte garnaalkroketten of kaaskroketten met brood of puree, tomaat gevuld met grijze garnalen en brood, boerenbrood met rauwe ham en z’n garnituur.

Is dat alles? Neen dus. Je kan immers je keuze maken uit de drie visgerechten, uit de drie vleesgerechten en uit de vijf kindermenu’s.

Christophe houdt van zijn klanten. Hij hanteert dan ook vriendenprijzen. Toeristen genieten er mee van.

De Gilde is reeds jaren gekend voor de dagschotel. Eigenlijk is het een dagmenu met soep, hoofdschotel en koffie aan de prijs van een dagmenu.

De Gilde in de Ouden Burg ligt schuinover de achterkant van de Hallen. Het hangt er natuurlijk van af van waar je komt. Sowieso op 50 meter van de markt. Zijn tariefboeken zijn toeristvriendelijk opgesteld in het Nederlands, en Français, in Deutsch en in English. Schitterende toeristische ambassadeur voor Brugge!


contact

OUDE BURG 17
8000 Brugge

openingsuren

nog geen openingsuren toegevoegd

contactgegevens

Telefoon: 050/41.11.17
E-mail: ivo.van.cleven@telenet.be

afbeeldingen

Horeca Vlaanderen | info@horecabrugge.be | 0475/81.16.61 webdesign by stardekk ×